Google Keyword Planner: Google Sin Egen Søkeordplanlegger

Google Keyword Planner er et kraftig verktøy som hjelper deg med å utføre søkeordanalyse og planlegge effektive SEO-strategier for nettstedet ditt.

Enten du er en nybegynner eller en erfaren markedsfører, kan dette verktøyet være uvurderlig når det gjelder å forstå hva brukerne søker etter og hvordan du kan optimalisere innholdet ditt for å rangere høyere i Google-søk. I denne artikkelen vil vi utforske alt du trenger å vite om Google Keyword Planner – og hvordan du kan dra nytte av det for å forbedre synligheten og trafikken til nettstedet ditt.

La oss hoppe i det!

Hva er Google Keyword Planner?

Google Keyword Planner er et gratis verktøy levert av Google Ads-plattformen. Opprinnelig var det primært rettet mot annonsører som ønsket å finne relevante søkeord for annonsekampanjer. Imidlertid har det raskt blitt et populært verktøy blant SEO-eksperter og nettstedseiere for å finne søkeord med høyt søkevolum og lav konkurranse.

Slik bruker du Google Keyword Planner

For å begynne å bruke Google Keyword Planner, trenger du en Google Ads-konto.

Hvis du ikke allerede har en, kan du enkelt opprette en uten å måtte kjøre noen annonsekampanjer.

Når du har logget deg inn på Google Ads-kontoen din, kan du få tilgang til Keyword Planner fra hovedmenyen under «Planlegging». Deretter kan du utføre nøkkelordsanalyser ved å følge disse trinnene via søkeordplanleggeren:

 1. Finn nye søkeord: Dette alternativet lar deg generere nye søkeordideer basert på et bestemt ord, en nettadresse eller en kategori. Skriv inn et relevant søkeord eller legg inn nettadressen til nettstedet ditt, og Google Keyword Planner vil foreslå relaterte søkeord og deres tilhørende statistikk, for eksempel søkevolum og konkurransenivå.
 2. Få søkevolum og prognoser: Ved hjelp av denne funksjonen kan du få informasjon om søkevolumet og prognoser for et bestemt søkeord eller en liste med søkeord. Dette er nyttig når du vil estimere potensialet for trafikk og klikk for visse søkeord.
 3. Bygg din egen plan: Her kan du lage en plan for annonsekampanjer ved å legge til søkeord og se potensielle resultater, for eksempel estimert trafikk og kostnader. Dette alternativet er mer rettet mot annonsering, men det kan fortsatt gi deg nyttig innsikt i søkevolum og konkurranse for søkeordene du er interessert i.

Hvordan Tolke Resultatene

Når du har utført en søkeordsøkning i Google Keyword Planner, vil du bli presentert med en liste over søkeord og deres tilhørende data. La oss utforske noen av de viktigste faktorene du bør vurdere:

 1. Søkevolum: Dette viser hvor mange ganger et bestemt søkeord blir søkt etter i løpet av en bestemt periode. Jo høyere søkevolum, desto mer populært er søkeordet. Du bør fokusere på søkeord med betydelig søkevolum for å få mest mulig ut av SEO-innsatsen din.
 2. Konkurranse: Konkurransegraden indikerer hvor mange annonsører som konkurrerer om et bestemt søkeord. Høy konkurransedyktighet betyr at mange annonsører byr på dette søkeordet i Google Ads, og det kan være vanskelig å rangere organisk for det. Du kan vurdere å velge søkeord med lavere konkurranse for å ha større sjanse til å rangere høyt i søkeresultatene.
 3. Prognoser: Google Keyword Planner gir også prognoser for estimert klikk, kostnader og konverteringer basert på søkeord og budsjettparametere du angir. Disse prognosene kan hjelpe deg med å planlegge annonsekampanjer og estimere potensialet for trafikk og resultater.

Tips og Triks for å få Mest Mulig ut av Google Keyword Planner

Nå som du har en grunnleggende forståelse av Google Keyword Planner, la oss dele noen tips og triks som kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av verktøyet:

 1. Utforsk alternative søkeord: Google Keyword Planner gir deg ikke bare søkeordideer basert på det du skriver inn, men også relaterte søkeord og fraser. Ta deg tid til å utforske disse alternativene for å finne potensielle søkeord som kan være mindre konkurransedyktige og mer relevante for nettstedet ditt.
 2. Analyser konkurransen: Når du ser på konkurransegraden for et søkeord, kan du også undersøke hvilke nettsteder som allerede rangerte godt for det søkeordet. Ta en titt på konkurrentenes innhold og prøv å forstå hva som gjør at de skiller seg ut. Dette kan gi deg verdifulle innsikter og inspirasjon til å lage bedre innhold.
 3. Utforsk sesongbaserte søkeord: Google Keyword Planner kan også hjelpe deg med å identifisere sesongbaserte søkeord, som får økt søkevolum i visse perioder. Hvis nettstedet ditt er relatert til produkter eller tjenester som er populære i bestemte årstider eller høytider, kan du optimalisere innholdet ditt for å kapitalisere på disse søkeordene når etterspørselen er høyest.
 4. Bruk long-tail søkeord: I tillegg til generiske søkeord, bør du også vurdere å bruke long-tail søkeord. Disse er lengre fraser som vanligvis har lavere søkevolum, men de kan være mer målrettet og ha mindre konkurranse. Long-tail søkeord kan være spesielt nyttige for å tiltrekke seg målrettet trafikk og nå en mer spesifikk målgruppe.

Unike Funksjoner ved Google Keyword Planner

Google Keyword Planner skiller seg ut fra sine konkurrenter på grunn av flere unike funksjoner og fordeler.

La oss utforske hva som gjør Google Keyword Planner til et uunnværlig verktøy for søkeordforskning og SEO-planlegging:

1. Tett integrasjon med Google Ads-plattformen

En av de mest fremtredende fordelene med Google Keyword Planner er den sømløse integrasjonen med Google Ads-plattformen. Dette betyr at du kan dra nytte av detaljerte statistikker og prognoser for søkeordene dine basert på Google Ads-data. Du får innsikt i estimert trafikk, konkurransenivå, kostnader og mye mer.

Denne integrasjonen gjør det mulig å ta informerte beslutninger om søkeord og optimalisering basert på reelle data fra Google Ads-nettverket.

2. Nøyaktig Søkevolum og Trender

Google Keyword Planner tilbyr nøyaktig informasjon om søkevolumet til forskjellige søkeord. Dette gir deg en dyp forståelse av hvor mange ganger et søkeord blir søkt etter i løpet av en bestemt periode. I tillegg kan du også se søketrender over tid, som hjelper deg med å identifisere sesongbaserte svingninger i søkevolumet.

Denne innsikten er uvurderlig for å planlegge innhold og SEO-strategier i tråd med brukernes atferd og interesser.

3. Utvalg av Søkeordideer og Filtreringsalternativer

Google Keyword Planner genererer en omfattende liste over søkeordideer basert på et bestemt søkeord, en nettadresse eller en kategori. Du kan utforske disse ideene og velge de som er mest relevante for nettstedet ditt. I tillegg gir verktøyet deg muligheten til å filtrere søkeordene basert på kriterier som søkevolum, konkurransegrad og mer.

Denne funksjonaliteten hjelper deg med å finne søkeord med høy potensial og lav konkurranse, slik at du kan optimalisere innholdet ditt på en mer målrettet måte.

4. Mulighet for Prognoser og Planlegging

Google Keyword Planner gir deg ikke bare informasjon om nåværende søkevolum og konkurransenivå, men også prognoser for fremtidig trafikk, klikk og kostnader. Denne funksjonen hjelper deg med å estimere potensialet for annonsekampanjer og forstå hvordan søkeordene dine kan påvirke resultatene.

Ved å bruke prognosene kan du planlegge markedsføringsstrategier og budsjettere mer effektivt for å oppnå ønskede resultater.

5. Gratis Tilgjengelighet

En annen fordel med Google Keyword Planner er at det er gratis tilgjengelig for alle med en Google Ads-konto. Du trenger ikke å kjøre annonsekampanjer eller betale for verktøyet separat. Dette gjør det til et kostnadseffektivt alternativ for både nybegynnere og erfarne markedsførere som ønsker å forbedre sin SEO-innsats uten ekstra utgifter.

FORDELER

 • Tett integrasjon med Google Ads-plattformen gir deg detaljert innsikt i søkeordstatistikk og prognoser.

 • Nøyaktig søkevolumdata og trender hjelper deg med å forstå brukeratferd og identifisere sesongbaserte svingninger.

 • Utvalget av søkeordideer og filtreringsalternativer gir deg muligheten til å finne relevante og lavt konkurrerende søkeord.

 • Mulighet for prognoser og planlegging hjelper deg med å estimere trafikkpotensialet og planlegge markedsføringsstrategier.

 • Gratis tilgjengelighet gjør det til et kostnadseffektivt verktøy for både nybegynnere og erfarne markedsførere.

ULEMPER

 • Begrenset tilgang til søkeorddata for brukere uten en aktiv Google Ads-konto.

 • Fokuserer primært på søkeordrelatert informasjon og gir mindre innsikt i andre SEO-faktorer som backlink-profiler eller sidehastighet.

 • Konkurransegraden kan være upresis og gi begrenset innsikt i den faktiske konkurransen for søkeordene.

 • Noen ganger kan søkeordideene være for generiske, og du må utføre mer manuell forskning for å finne mer spesifikke og målrettede søkeord.

 • Verktøyet kan være komplekst å bruke for nybegynnere, og det kan være behov for tid og læring for å utnytte alle funksjoner på riktig måte.

Oppsummering

Google Keyword Planner er et uvurderlig verktøy for søkeordforskning og planlegging av SEO-strategier. Ved å bruke dette verktøyet kan du identifisere relevante søkeord med høyt søkevolum og lav konkurranse, og deretter optimalisere innholdet ditt for å rangere høyere i Google-søk. Husk å bruke funksjonene i Google Keyword Planner til å utforske alternative søkeord, analysere konkurransen, identifisere sesongbaserte muligheter og bruke long-tail søkeord for å nå målrettet trafikk.

Med riktig bruk av Google Keyword Planner kan du øke synligheten og trafikken til nettstedet ditt, og dermed oppnå bedre resultater i søkemotorer.

Start i dag med å utforske mulighetene som dette kraftige verktøyet har å tilby – og ta styringen over din SEO-suksess!