Hva er Affiliate Marketing? En Komplett ABC

Hva er affiliate marketing?

Affiliate marketing er en populær form for digital markedsføring som har revolusjonert måten selskaper og enkeltpersoner kan tjene penger på nettet. Dette innovative markedsføringskonseptet har banet vei for en ny måte å samarbeide på, der annonsører og Publisister kan dra nytte av hverandres styrker for å oppnå felles mål.

I denne artikkelen skal vi utforske hva affiliate marketing er, hvordan det fungerer, fordelene det gir – og hvordan du kan komme i gang som affiliate-markedsfører.

Hvordan Fungerer Affiliate Marketing?

Affiliate marketing er en enkel, men effektiv måte for selskaper å markedsføre produktene eller tjenestene sine på nettet.

Det grunnleggende konseptet innebærer tre nøkkelaktører:

 1. Annonsører: Dette er selskapene eller individene som eier produktene eller tjenestene som skal markedsføres. De ønsker å øke synligheten og salget av produktene sine.
 2. Publisister: Publisister, også kjent som affiliates eller partnere, er de som fremmer annonsørens produkter eller tjenester på sine egne plattformer, som nettsider, blogger, sosiale medier eller e-postlister.
 3. Kunder: Dette er målgruppen som publisister prøver å nå. Når kundene utfører en ønsket handling, for eksempel å kjøpe et produkt eller registrere seg for en tjeneste, tjener publisister en provisjon.

Prosessen er som følger:

 • Annonsører oppretter et affiliateprogram og gir publisister unike sporingslenker som identifiserer dem.
 • Publisister inkluderer disse sporingslenkene i sitt innhold, for eksempel produktanmeldelser, veiledninger eller annonser.
 • Når en besøkende klikker på en sporingslenke og utfører en ønsket handling på annonsørens nettsted, blir publisister belønnet med en provisjon.

Fordelene med Affiliate Marketing

Affiliate marketing har blitt populært av gode grunner, og her er noen av fordelene det gir:

1. Passiv Inntekt

Affiliate-markedsføring gir muligheten til å tjene penger selv når du sover.

Når du har satt opp en godt utført tilknyttet kampanje, kan du fortsette å tjene provisjoner uten å måtte være aktivt involvert hele tiden.

2. Lav Risiko

Det er lav risiko for annonsører, ettersom de bare betaler provisjoner når en ønsket handling faktisk utføres.

For publisister innebærer det heller ikke økonomisk risiko, ettersom de ikke trenger å lage egne produkter eller tjenester.

3. Stor Fleksibilitet

Affiliate-markedsføring gir publisister friheten til å velge hvilke produkter eller tjenester de ønsker å markedsføre.

Dette gjør det mulig å fokusere på nisjer og produkter som er av interesse.

Hvordan Komme i Gang med Affiliate Marketing

Hvis du ønsker å komme i gang med affiliate marketing, her er noen trinn du kan følge:

1. Velg Din Nisje

Identifiser en nisje eller et interesseområde som du er lidenskapelig opptatt av eller har kunnskap om.

Dette vil gjøre det enklere å lage relevant innhold og tiltrekke seg målgruppen din.

2. Bli en Affiliate

Meld deg på tilknyttede programmer til annonsører som er relevante for din valgte nisje.

Du vil motta sporingslenker og tilgang til markedsføringsmateriell.

3. Lag Kvalitetsinnhold

Lag høykvalitetsinnhold på plattformene dine som inkluderer sporingslenkene.

Dette kan være informative artikler, produktanmeldelser eller veiledninger.

4. Bygg Målgruppen Din

Fokuser på å øke antall besøkende til nettstedet ditt eller plattformen din ved hjelp av organisk trafikk, sosiale medier og andre markedsføringsstrategier.

5. Analyser og Optimaliser

Følg resultatene av kampanjene dine og analyser hva som fungerer best.

Optimaliser innholdet og markedsføringsstrategiene dine for å øke inntektene.

5 Populære Affilate Nettverk i Norge

 1. Adtraction: Adtraction er et velkjent affliliatemarkedsføringsnettverk som opererer i Norge. De tilbyr et bredt utvalg av tilknyttede programmer for ulike bransjer, inkludert mote, reise, elektronikk og mer.
 2. Tradedoubler: Tradedoubler er en global affiliatemarkedsføringsplattform med en sterk tilstedeværelse i Norge. De samarbeider med mange annonsører og publisister og tilbyr et mangfold av tilknyttede programmer.
 3. Partner-ads: Partner-ads er et annet affiliatemarkedsføringsnettverk som betjener det norske markedet. De gir tilgang til tilknyttede programmer innen ulike sektorer, noe som gjør det til et populært valg blant norske tilknyttede markedsførere.
 4. CJ Affiliate (tidligere Commission Junction): CJ Affiliate er et globalt affiliatemarkedsføringsnettverk som inkluderer norske annonsører og publisister. De tilbyr et bredt spekter av tilknyttede programmer, noe som gjør det til en verdifull ressurs for tilknyttede markedsførere i Norge.
 5. Nettavisen Affiliate: Nettavisen, en av Norges største nyhetssider, har sitt eget tilknyttede program. Det lar tilknyttede markedsførere markedsføre Nettavisens produkter og tjenester og tjene provisjon for henvisninger.

Oppsummering

Affiliate marketing er en effektiv måte for både annonsører og publisister å dra nytte av samarbeidet på nettet.

kan affiliate-markedsføring være en lønnsom inntektskildearkedsføring, kan affiliate-markedsføring være en lønnsom inntektskilde for enkeltpersoner og en vellykket markedsføringsstrategi for selskaper. Hvis du vurderer å komme i gang med affiliate marketing, er det viktig å velge din nisje nøye, lage kvalitetsinnhold og bygge opp målgruppen din over tid.

Med tålmodighet og innsats kan også du oppnå suksess innenfor dette spennende feltet.