Hva er Featured Snippets, og Hvordan Optimalisere for Dem?

Featured snippets – på norsk «utvalgte utdrag», er en flott måte å øke synligheten og trafikken til nettstedet ditt.

Disse utdragene vises øverst på søkeresultatsiden og gir brukerne en rask forhåndsvisning av informasjonen de søker etter. I denne guiden vil vi forklare hva featured snippets er – og også utforske de beste strategiene og metodene for å sikre deg en plass blant eliten på toppen av SERP.

La oss hoppe i det!

Hva er Featured Snippets?

Featured snippets er kortfattede svar eller informasjonsutdrag som vises direkte på søkeresultatsiden. De gir brukerne en rask forhåndsvisning av informasjonen de søker etter, uten at de trenger å klikke seg inn på en bestemt nettside. Featured snippets kan vises i form av en kort tekstblokk, en liste, et bilde – eller til og med et diagram. Disse utdragene er en del av Googles kontinuerlige innsats for å forbedre brukeropplevelsen ved å gi raskere og mer relevante svar.

Hvorfor er Featured Snippets Viktig?

Å oppnå en plass blant de utvalgte utdragene i søkeresultatene kan gi en rekke fordeler for nettstedet ditt. La oss se på noen av dem:

  1. Økt synlighet: Featured snippets vises øverst på søkeresultatsiden og får dermed mer oppmerksomhet fra brukerne. Dette kan føre til en betydelig økning i organisk trafikk til nettstedet ditt.
  2. Autoritet og troverdighet: Når nettstedet ditt vises som en featured snippet, gir det et inntrykk av at du er en autoritet innen ditt fagfelt. Dette kan bidra til å bygge tillit hos brukerne og styrke omdømmet til nettstedet ditt.
  3. Konkurransefortrinn: Å slå konkurrentene dine og få en plass blant featured snippetsene gir deg et konkurransefortrinn. Du kan ta oppmerksomheten bort fra konkurrerende nettsteder og tiltrekke deg flere besøkende.

Slik Fungerer Featured Snippets

For å forstå hvordan du kan oppnå å «posisjon null» – altså en featured snippet, er det viktig å vite hvordan det hele henger sammen. Google bruker en kombinasjon av algoritmer og maskinlæring for å identifisere relevant innhold og trekke ut de mest relevante svar til brukerne.

Når en bruker stiller et spørsmål eller søker etter informasjon, identifiserer Google relevante sider som kan gi svaret. Deretter bruker de algoritmer til å analysere innholdet på disse sidene og identifisere potensielle utdrag som kan vises som en snippet.

Det er ingen garanti for at nettopp ditt nettsted vil bli valgt som en snippet, men det finnes strategier du kan bruke for å øke sjansene dine. La oss ta en titt på dem:

Hvordan få en Featured Snippet: En Trinn for Trinn Beskrivelse

For å øke sjansene dine for å få en snippet, følg disse trinnene så langt det lar seg gjøre:

1. Forstå Brukerintensjoner

For å kunne gi brukerne nøyaktige og relevante svar, må du først forstå hva de faktisk søker etter. Tenk på hvilke spørsmål brukerne kan ha og hva slags informasjon de leter etter. Hva er brukerens intensjon? Ønsker de å vite noe, gjøre noe eller kjøpe noe? Ved å forstå brukerintensjoner, kan du tilpasse innholdet ditt for å imøtekomme deres behov.

2. Optimaliser Nettsiden Din

En godt optimalisert nettside er avgjørende for å rangere høyt i søkemotorene. Sørg for å bruke relevante søkeord i tittel, metabeskrivelse, overskrifter og ellers i teksten. For å gjøre det lettere for søkemotorene å forstå temaene du dekker, strukturér innholdet ditt ved hjelp av H1-, H2- og H3-overskrifter.

3. Lag Kvalitetsinnhold

På engelsk sier man gjerne at «content is king».

Innholdet ditt må være av høy kvalitet og relevant for søkernes behov. Skriv engasjerende og informative artikler som svarer på de vanligste spørsmålene i bransjen din. Bruk eksempler, statistikk og ekspertuttalelser for å styrke argumentene dine. Husk at Google alltid søker å gi brukerne de beste svarene, så sørg for å levere kvalitet!

4. Bruk Strukturerte Data

Ved å bruke strukturerte data kan du hjelpe søkemotorene med å forstå innholdet ditt bedre. Strukturerte data gir en mer detaljert beskrivelse av innholdet ditt, for eksempel datoer, steder og produkter. Dette kan øke sjansene dine for å få en featured snippet – spesielt for spørsmål som krever konkrete svar.

5. Vurder Språk og Format

Sørg for at innholdet ditt er skrevet i et språk og format som er egnet for featured snippets. Lag korte og konkrete svar på vanlige spørsmål, bruk lister eller tabeller der det er hensiktsmessig, og inkluder relevante nøkkelord i overskrifter og brødtekst.

6. Analyser og Optimaliser

For å forbedre sjansene dine for å få en snippet, er det viktig å kontinuerlig analysere og optimalisere innholdet ditt. Bruk SEO-verktøy til å overvåke rangeringen din, finne nye søkeordmuligheter og identifisere områder der du kan forbedre innholdet ditt. Hold deg oppdatert med de nyeste trendene og juster strategien din etter behov.

Featured Snippets Statistikk og Fakta

ResultattypeAndel av norske søkeresultater
Featured snippetsOmtrent 12%
Folk spør også om detteCirka 8%
ToppsakerRundt 5%
KunnskapsdelerCa. 3%
KunnskapspanelOmtrent 2%
ShoppingCirka 1%
Tweet-boksMindre enn 1%

Featured snippets spiller en viktig rolle i søkemotoroptimalisering, og her er noen interessante statistikker som understreker deres betydning:

  1. Ifølge en studie fra Moz, vises featured snippets i omtrent 12% av alle søkene på Google. Dette betyr at å sikre seg en plass blant snippetsene kan gi betydelig eksponering for nettstedet ditt.
  2. HubSpot rapporterte at nettsider som har en featured snippet opplever en økning på opptil 114% i klikkfrekvens sammenlignet med nettsider som ikke er inkludert bland snippetsene. Dette underbygger betydningen av featured snippets for å øke trafikken til nettstedet ditt.
  3. En undersøkelse utført av Ahrefs fant ut at nesten 99% av featured snippets kommer fra sider som allerede er rangert blant topp 10 søkeresultater. Dette understreker viktigheten av å optimalisere nettsiden din for høye rangeringer i søkeresultatene for å øke sjansene dine for å bli vist i toppen av SERP.
  4. Ifølge SEMrush genererer featured snippets i gjennomsnitt 8,6% av all nettrafikk for en nettside. Dette viser hvor betydningsfullt det kan være å ha featured snippets for å øke organisk trafikk.
  5. En studie fra STAT viste at når en side vises som en featured snippet, kan den også inneha en plass i de organiske søkeresultatene. Dette betyr at en side kan dominere søkeresultatsiden – og øke synligheten betydelig.

Disse statistikkene bekrefter viktigheten av å optimalisere for featured snippets – både for å øke synlighet, trafikk og brukerengasjement på nettstedet ditt. Ved å implementere de beste praksisene og strategiene for featured snippets, kan du maksimere sjansene dine for å bli vist øverst på søkeresultatsiden.

Oppsummering

Å ha en featured snippet øverst i SERP (søkeresultatet), kan være en verdifull måte å øke synligheten og trafikken til nettstedet ditt. Ved å følge de strategiene vi har diskutert i denne guiden, kan du øke sjansene dine for å få en plass blant de utvalgte på toppen av resultatlisten.

Husk at optimalisering for featured snippets bare er én liten del av en vellykket SEO-strategi. Andre faktorer som nettsidens autoritet, brukeropplevelse og teknisk ytelse spiller også en viktig rolle. Ved å ha en helhetlig tilnærming til SEO og produsere kvalitetsinnhold, kan du styrke synligheten og rangere høyt i søkemotorene.

Lykke til med å vinne featured snippets og rangere øverst i søkemotorene!