SEO Optimalisering av Utdatert og «Dødt» Innhold: Blås Nytt Liv i Gammelt Innhold på 1-2-3

Å opprettholde en nettside med friskt og engasjerende innhold kan være en tidkrevende utfordring.

Noen ganger kan eldre innhold på nettstedet ditt virke utdatert eller «dødt», og det kan påvirke både brukeropplevelsen og plassering i søkemotorer negativt. I denne veiledningen vil vi utforske hvordan du kan gjenopplive «dødt» innhold og omvandle det til en verdifullt ressurs som tiltrekker seg lesere og får søkemotorer til å smile.

Les videre og lær alt som er å læres om SEO optimalisering av «dødt» innhold!

Hva Betyr det å Gjenopplive «Dødt» Innhold?

Før vi går videre, la oss klargjøre hva vi mener med «dødt» innhold.

Dødt innhold er vanligvis eldre artikler, blogginnlegg eller annet innhold som har mistet relevans over tid. Det kan være på grunn av endringer i trender, oppdateringer innenfor bransjen eller en nedgang i søkemotorrangering.

Gjenoppliving av utdatert innhold handler om å ta disse eldre ressursene og gi dem nytt liv ved å oppdatere dem og gjøre dem relevante og nyttige igjen.

Hvorfor Gjenopplive «Dødt» Innhold?

Du lurer kanskje på hvorfor du bør bruke tid og ressurser på å gjenopplive eldre innhold når du kan fokusere på å lage nytt og ferskt innhold.

Vel, her er noen grunner til hvorfor gjenoppliving av utdatert innhold faktisk kan være en smart strategi:

 1. Spar tid og ressurser: Å gjenopplive eksisterende innhold tar vanligvis mindre tid og krefter enn å skape noe helt nytt fra bunnen av. Du har allerede et grunnlag å jobbe med, og det er lettere å bygge videre på eksisterende strukturer.
 2. Forbedret brukeropplevelse: Når du oppdaterer eldre innhold, forbedrer du brukeropplevelsen ved å tilby oppdatert informasjon og relevante ressurser. Dette kan øke brukernes engasjement og tid på nettstedet ditt.
 3. Søkemotoroptimalisering (SEO): Ved å gjenopplive «dødt» innhold kan du forbedre nettstedets SEO ved å oppdatere søkeord, legge til interne og eksterne lenker og forbedre strukturen. Dette kan bidra til å øke rangeringen i søkeresultatene.

Nå som vi har sett på hvorfor det er viktig å gjenopplive «dødt» innhold, la oss gå videre til trinnene du kan ta for å gjøre det.

Trinn for SEO Optimalisering av Utdatert Innhold

 1. Identifiser «dødt» innhold: Start med å analysere nettstedet ditt for å identifisere innhold som har mistet relevans eller synlighet over tid. Dette kan gjøres ved å se på analysetall, undersøke rangeringene i søkemotorer eller ved å bruke verktøy som Google Analytics eller SEMrush.
 2. Evaluering og analyse: Når du har identifisert innholdet du ønsker å gjenopplive, gå grundig gjennom det og evaluer det nøye. Identifiser hvorfor det mistet relevans og hva som kan gjøres for å forbedre det. Dette kan innebære å oppdatere fakta, legge til ny informasjon, forbedre strukturen eller gjøre det mer visuelt appellerende.
 3. Oppdater innholdet: Gå gjennom innholdet og oppdater det i samsvar med analysen din. Sørg for at all informasjon er nøyaktig, relevant og oppdatert. Oppdater eventuelle utdaterte lenker eller ressurser. Du kan også vurdere å legge til nye elementer som bilder, videoer eller diagrammer for å gjøre innholdet mer engasjerende.
 4. Søkeordoptimalisering: Når du oppdaterer innholdet, sørg for å identifisere relevante søkeord og flett dem inn i teksten på en naturlig måte. Dette kan bidra til å forbedre innholdets synlighet i søkemotorer. Vær imidlertid forsiktig med å overoptimalisere eller spamme søkeord. Skriv for mennesker først, og søkemotorer vil følge etter.
 5. Forbedre brukeropplevelsen: Tenk på hvordan du kan forbedre brukeropplevelsen ved å gjenopplive innholdet. Gjør det lett å lese og skanne ved å bruke overskrifter, korte avsnitt og bulletpunkter. Legg til relevante interne lenker som kan føre brukerne til annet relevant innhold på nettstedet ditt. Du kan også oppfordre til handling eller spørre lesere om deres meninger for å øke engasjementet.
 6. Promotér innholdet: Når du er fornøyd med det oppdaterte innholdet, må du ikke glemme å markedsføre det. Del det på sosiale medier, send det ut til eksisterende e-postabonnenter og be relevante influencere eller bransjeeksperter om å dele det. Jo mer eksponering innholdet ditt får, desto større er sjansen for at det når ut til målgruppen din.

Eksempel på Gjenoppliving av «Dødt» Innhold

La oss se på et eksempel for å illustrere trinnene i praksis. Si at du har en nettstedartikkel fra 2015 med tittelen «Ti beste teknologigadgets for 2015». Denne artikkelen har mistet synlighet og engasjement over tid. Slik kan du gjenopplive den:

 1. Identifiser «dødt» innhold: Du analyserer nettstedet ditt og finner ut at denne artikkelen har falt i rangering og genererer lite trafikk.
 2. Evaluering og analyse: Du ser nærmere på artikkelen og innser at den er utdatert og ikke lenger relevant for dagens teknologilandskap. Mange av gadgetene er ikke lenger tilgjengelige eller relevante.
 3. Oppdater innholdet: Du bestemmer deg for å oppdatere artikkelen ved å fjerne utdatert informasjon og erstatte den med oppdaterte anbefalinger for teknologigadgets. Du legger også til nye gadgets som har kommet på markedet siden 2015. Du forbedrer også strukturen ved å dele opp innholdet i seksjoner med overskrifter og legge til relevante bilder av gadgetene.
 4. Søkeordoptimalisering: Du identifiserer relevante søkeord som «beste teknologigadgets», «nyeste teknologigadgets», osv. Du inkluderer disse søkeordene naturlig i overskrifter, avsnitt og bildetekster for å hjelpe søkemotorer med å forstå innholdet.
 5. Forbedre brukeropplevelsen: Du bruker korte avsnitt, bulletpunkter og fet skrift for å gjøre innholdet enklere å lese og skanne. Du legger til interne lenker til relatert innhold på nettstedet ditt, for eksempel guider for gadgets eller produktanmeldelser. Du inkluderer også en avsluttende oppfordring til handling der du oppfordrer lesere til å dele sine egne favorittgadgets i kommentarfeltet.
 6. Promotér innholdet: Når du er ferdig med å oppdatere artikkelen, deler du den på dine sosiale mediekanaler og sender den ut til abonnentene dine via e-post. Du ber også relevante teknologibloggere om å dele den med sine lesere.

Oppsummering

Gjenoppliving av «dødt» innhold kan være en effektiv strategi for å forbedre brukeropplevelsen, øke søkemotorrangeringen og tiltrekke seg nye lesere.

Ved å følge trinnene vi har diskutert i denne veiledningen, kan du gjenopplive eldre innhold og gjøre det til verdifulle ressurser som fortsatt gir verdi til målgruppen din. Husk å evaluere, oppdatere, optimalisere og promotere innholdet for å oppnå best mulig resultat.

Ta kontroll over ditt «døde» innhold og gi det en ny sjanse til å skinne!